Gasthuiskerk Bolsward

Wij een kerk zij een kerk

Uit dankbaarheid voor ons prachtig verbouwde kerk willen we broeders en zusters ergens in de wereld steunen. Veel gemeenten beschikken niet over een eigen gebouw, kunnen geen onderhoud plegen of inventaris aanschaffen.
Er is gekozen voor het ondersteunen van drie kerken in Oeganda en wel in het district Luweero. Dit zijn Anglicaanse kerken, protestantse kerken. Er zijn contacten met de bisschop van Luweero en met de plaatselijke kerken. De bisschop heeft een contactpersoon voor ons aangewezen. Paul Zziwa is zijn naam en hij is ook jeugdpastor in deze kerken.
Ook hebben we contact met de organisatie Serve Direct in Oeganda. Van hen uit heeft een vrijwilliger aangeboden regelmatig bij de projecten langs te gaan en contact met ons te houden.
Alle drie de kerken hebben aangegeven waarbij ze geholpen willen worden en hebben een begroting ingediend.
We hopen de komende jaren niet alleen geldelijke steun te geven, maar ook te werken aan een relatie met de kerken daar. We houden u graag op de hoogte met een nieuwsbrief.