Compassion

Door de kinderen van de kindernevendienst van de Gasthuiskerk worden gesponsord :

Starlyn Perez Diaz   

geb datum 18 januari 2009
Woont in de Dominicaanse Republiek in een wijk van de havenstad Haina.

Hij woont daar met zijn moeder en 3 broertjes. Starlyn helpt met boodschappen doen. Hobby’s spelen met auto’s en tekenen. Starlyn is een leuk joch. Hij was erg blij met de cadeautjes en werkjes die we van de kinderen van de kindernevendienst van de Gasthuiskerk hadden meegekregen.

en

Soledad Motor 

geb datum: 10 nov 2006
Ook zij woont in de Dominicaanse Republiek. Vlakbij Starlyn in de havenstad Haina.

Zij woont samen met haar moeder en 3 zusjes. Haar vader is erg ziek en woont bij hun oma omdat er niet voldoende plaats is in het huisje. Soledad helpt met schoonmaken thuis, boodschappen doen en bedden opmaken. Op school is ze erg goed in rekenen.
Houdt van tekenen, knutselen, rennen, verstoppertje spelen.

Aan de kinderen van de Gasthuiskerk te Bolsward,

Verslag van het bezoek van Gerrit en Geke aan Starlyn in februari 2019

Vijf jaar geleden heb ik samen met Jelly Hardenberg Starlyn bezocht in Santo Domingo bij Compassion. We maakten toen deze foto hiernaast van hem. Hier was hij 5 jaar oud.

In februari van dit jaar heb ik samen met mijn schoonzusje Geke Poortinga

Huis van Starlyn

meegewerkt aan het project van Mano a Mano. Op de laatste dag van het project hadden we een ontmoeting met Starlyn en zijn moeder in de plaats Haina. Hier is Compassion ook gevestigd. Alle pleegkinderen konden hier hun adoptieouders ontmoeten. Geke en ik zouden namens de kindernevendienst van de Gasthuiskerk de cadeautjes van jullie aan Starlyn geven. We werden al snel met Starlyn in contact gebracht. In goed overleg besloten we naar het huis van Starlyn te gaan, zo’n 10 minuten lopen van Compassion. Starlyn, zijn moeder, de vertaler, wij tweeën en een mevrouw van Compassion zijn naar het huis van Starlyn gelopen om met elkaar te praten en de cadeautjes van jullie te geven.

Bij Starlyn thuis beginnen we met het geven van de cadeautjes. Als eerste komt er een boekje uit de tas wat door de kinderen van de Kindernevendienst is samengesteld. Ieder kind heeft een eigen bladzijde gemaakt en deze voorzien van een fotootje. Hij vindt het heel erg mooi en bladert er nieuwsgierig doorheen. Daarna pakt hij de groepsfoto van de Kindernevendienst uit. Helaas was het glas van het fotolijstje tijdens de reis gebroken. Maar Starlyn keek aandachtig naar jullie groepsfoto en zou graag jullie eens willen ontmoeten, zei hij. Daarna kwam de knuffel krokodil tevoorschijn. Zelf houdt hij ook van krokodillen, olifanten, paarden en giraffen. Ook komen er twee t-shirts uit de tas, een oranje en een blauwe. Deze shirts vielen goed in de smaak. Want de kleur blauw is zijn lievelingskleur, omdat hij van de lucht houdt. Verder was er ook een Spaanse brief bij met vragen van jullie en deze brief hebben wij achtergelaten. We hebben Starlyn gevraagd om op deze vragen een antwoord te geven. Hopelijk gaat dit lukken met hulp van die mevrouw van Compassion.

Starlyn heeft 5 broertjes, waarvan er twee bij hem en zijn moeder wonen.

Starlyn met zijn broertjes

Zijn vader heeft het gezin verlaten en woont met de andere drie kinderen in Amerika. Zijn vader is al jaren niet meer thuis geweest. Starlyn is geboren op 18-01-2009 en is dus nu 10 jaar. De steun van Compassion is deels ook voor de broertjes van Starlyn. Nadat we bijna een uurtje bij Starlyn zijn geweest en nog wat foto’s hebben gemaakt, gaan we weer terug. We lopen langs zijn school en gelukkig konden we daar even naar binnen. We zijn in zijn klas geweest en hebben even met de lerares gesproken. De kinderen in de klas hebben nog voor Starlyn gezongen. Samen nog even met zijn beste vriend op de foto, wie wil dat niet… Daarna zijn wij weer vertrokken.

Weer bij Compassion aangekomen, eten en drinken we nog wat met Starlyn en nemen daarna afscheid van elkaar.

Starlyn en zijn vriendje

Het was een aangenaam en goed verzorgd bezoek om een indruk te krijgen over het leven van Starlyn.


Groetjes van Starlyn via Geke Poortinga en Gerrit van der Steege.

28-02-2019