Diakonia: oktober

Onder de titel ‘diakonia’ geven wij maandelijks informatie over allerlei (financiële) zaken, die u kunnen helpen in het dagelijks leven. En met de informatie kunt u wellicht ook een medemens van dienst zijn.

In oktober is het thema: aandacht voor armoede.

In onze kerken treft u op de leestafels Informatiebrieven (Kansen) van de Gemeente Súdwest-Fryslân. Samen met mensen die geen hulp kunnen krijgen uit hun omgeving en het ook niet kunnen betalen, zoekt de gemeente naar oplossingen.
Gemeente Súdwest-Fryslân heeft gebiedsteams waar men terecht kan met vragen over mantelzorg, geld, wonen, werk, onderwijs, opvoeden, verwerking, gezondheid, verslaving, vervoer en relaties. Een afspraak met een gebiedsteam maakt u door het algemene telefoonnummer 14 0515 van gemeente Súdwest-Fryslân te bellen.

Wilt u goede kleding aan Kledingbank ‘Goed Spul’, Burg. Praamsalaan 32 in Bolsward, geven of ophalen? Dit is mogelijk tijdens de openingstijden: iedere middag van 13:30 tot 16:00 uur.

In het Repair Café in Bolsward staan ‘repair maatjes’ voor u klaar om samen met u uw kapotte spullen zoals een koffiezetapparaat of stofzuiger te repareren. Draag ook bij aan een meer duurzame samenleving en kom naar het Repair Café dat geopend is elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur! Het Repair Café is evenals Ontmoetingscentrum Us Thús en de Kledingbank te vinden op de Burg. Praamsalaan 32.

Kent u iemand die moeite heeft om orde te houden/ krijgen in de administratie en daardoor in de put dreigt te geraken of is geraakt, vraag dan hulp bij het Budgetmaatje project. Onderstaande diaken helpt u graag om contact te leggen met deze organisatie.

Wilt u van gedachten wisselen over dit thema, spreekt u dan de sociaal diaken Tsjeard Cuperus aan. Voor hulpvragen of opmerkingen/ suggesties is hij ook bereikbaar via het email adres sociaaldiaken@gmail.com.