Jeugdclubs gaan van start

De jeugdclubs voor groep 5 t/m 8 van de basisschool zijn op 15 oktober van start gegaan. De data voor dit seizoen zijn geupdate op de site en kunnen via onderstaande link bekeken worden.

Clubs groep 5-8

Rock

Rock is gestart! (voor de klassen 1, 2 en 3 van het middelbaar onderwijs)

De avond begon met eten en het interactief bespreken en opschrijven wat belangrijk is voor het hebben van fijne avonden samen. Daarna werden de jongeren uitgedaagd de volgende keer een bekende mee te nemen. Er kwamen diverse namen voorbij. De opdracht is deze jongeren uit te nodigen en ook even op te halen van huis of in ieder geval samen te gaan, zodat de drempel wat lager is. Het is natuurlijk reuze spannend naar zo’n avond te gaan vooral als je niet eerder geweest bent.

We gingen verder in de tuin met een kennismakingsspel en het maken van een champagnetoren, zodat we samen konden proosten op het nieuwe seizoen. De afsluiting was in de kosterswoning met wat lekkers en nog een paar spellen.

Gezamenlijke Jeugdvereniging (GJV)

Het seizoen van de Gezamenlijke Jeugdvereniging is weer met succes geopend! Op de eerste avond konden we meteen al 5 nieuwe leden verwelkomen, iets waar wij heel blij mee zijn. Voor de jeugd die dit leest en ook nog wil komen, je bent nog altijd van harte welkom. We komen elke vrijdag om 20:15 uur in het Centrum (bij de Gasthuiskerk) samen.

Het onderwerp waar we de eerste avond over spraken was ‘een goed verhaal’, het jaarthema van de kerken dit jaar. Bij het bespreken van het onderwerp leerden we elkaar beter kennen door te vertellen over onze verwachtingen van het komende jaar en wat we verwachten te leren/ te beleven bij de GJV. Ook spraken we over de Bijbel, is dat een goed verhaal? Welke verhalen kunnen we nog toepassen op het leen hier en nu?

We hebben een goede start gehad en verwachten er dan ook een mooi en natuurlijk gezellig seizoen van de maken.