Kindernevendienst iedere zondagmorgen online om 09:30 uur

Beste jongens en meisjes,

De komende weken krijgen we iedere week Karel Kikker op bezoek in de kerk. Hij zal jullie vertellen wat hij heeft gedaan of meegemaakt. 

Daarbij zal Karel Kikker jullie een leuke opdracht meegeven om thuis te maken. Hier kun je foto’s van maken en wanneer het je leuk lijkt dat deze foto’s op de beamer in de kerk te zien zijn, dan kun je die mailen naar d.holwerda@telfort.nl. En als het van je ouders mag, kan er ook een foto in het perspectief geplaatst worden. Ook kun je iedere week een leuke kleurplaat downloaden van de website. We hopen dat jullie allemaal online wekelijks de kerkdienst zullen volgen.

Groetjes van de kindernevendienst leiding. 

Hey allemaal,

Hebben jullie mij zondag 24 mei weer gespot in de kerkdienst? Ik vind het wel jammer dat ik jullie niet kan zien hoor. Maar gelukkig zie ik wel veel mooie foto’s van jullie voorbij komen 😊

Deze week heb ik weer veel leuke dingen gedaan. Het was lekker weer, ik heb heerlijk met mijn vriendjes gespeeld in de sloot en het is fijn om te weten dat jullie ook weer fijn met je vriendjes op school kunnen spelen!

Maar opeens werd ik zo verdrietig. Ik moest denken aan alle oudere mensen die nog steeds heel veel alleen zijn en hun familie niet kunnen ontmoeten. En ik moest denken aan Starlyn en Soledad, hoe zou het met hun zijn? Kunnen zij alweer naar school? Misschien is er ook wel iemand in jouw familie of in jouw straat die veel alleen is in deze gekke tijd. Stuur je hem/haar, net als mij, ook een kaartje? Daar worden vast een hoop mensen vrolijk van! En als je het kaartje op de bus doet, maak je dan een foto bij de brievenbus? Je mag de foto opsturen naar d.holwerda@telfort.nl. Dan kan ik jullie ook weer even zien volgende week in de kerk!

De wereld is van jou en mij, dus laten we een beetje om elkaar denken. En zingen jullie dit lied thuis nog eens? https://www.youtube.com/watch?v=LE_23RfpXU4&t=133s

Tot kikkers! Karel

Dag lieve kikkervrienden,

Zondag 17 mei was ik weer op bezoek in de Gasthuiskerk! Ik werd overspoeld door alle mooie hartjes die jullie gemaakt hebben. Mijn kikkerhart maakte een sprongetje! Wat is het toch fijn om te zeggen hoeveel je van iemand houdt.

Samen hebben wij een Bijbelverhaal gelezen. Weet je het nog? Dat ging over zaadjes planten in goede aarde. Toen de zaaier het zaad ging zaaien viel dat op het pad, tussen de rotsen en tussen het onkruid. Deze zaadjes wilden niet groeien. Maar gelukkig kwam er ook zaad in goede aarde terecht. Deze zaadjes groeiden uit tot prachtige planten. Zo is het ook met de mensen. Mensen die niet naar God willen luisteren zijn de zaadjes die niet willen groeien. De mensen die wel naar God willen luisteren zijn de zaadjes die in goede aarde terecht komen en wel willen groeien. Wees dus een zaadje dat in goede aarde valt. De challenge van deze week past daar ook heel goed bij: plant zaadjes in goede aarde! En deze opdracht is extra leuk, omdat je ook nog de pot mag versieren! Tot kikkers, Karel

Hoi jongens en meisjes,

Daar was ik weer, gisteren zondag 10 mei in de kerk bij jullie op bezoek. Wat was de laatste challenge leuk om te bekijken, allemaal lekkers. Ik zou ze stiekem nog wel even willen proeven. Paardjes en vissen zag ik voorbij komen, een pannenkoektaart, een tafel gezellig opgedekt, waar iedereen heerlijk aan smullen was. Hmmm lekker! Wat zag alles er heerlijk uit. Mijn kikkermaagje begon wel een beetje te knorren toen ik al die foto’s aan het bekijken was.

Deze week was ik druk bezig met Moederdag. Ik heb geprobeerd om hartjes te vouwen, een hartje gemaakt met karton en daar omheen touw gewikkeld. Ook heb ik een schilderij gemaakt. Allemaal voor mama. Ach wat hou ik toch van mama. Ik wil haar overal voor bedanken. Ik wil haar danken voor het opvoeden van mij, voor al het lekkere eten wat ze voor me gemaakt heeft, dat ze me altijd troost als ik verdrietig ben en dat ik mezelf kan zijn.

Vergeet niet dat je god ook mag bedanken, voor alles wat hij gedaan heeft. Hoe doe je dat? Door te bidden! Als je bid, kun je God van alles vragen. Je kan God ook alles vertellen en bedanken. Je kan god bedanken voor de vogeltjes die fluiten, dat je weer naar school mag of dat je buiten kan spelen, noem maar op.

Oeeh, ook deze week is er weer een Challenge. De Challenge van deze week is: Maak op een zelf bedachte manier een hartje! Het mag van alles zijn. Je kan het met lego maken, met papier maar ook kun je een hart gaan tekenen en daarna inkleuren. Wat jij mooi vindt! Maak er een foto van en stuur die naar ons op! De alles mooiste hartjes komen volgende week op de beamer! Wat vind ik het toch spannend wat voor leuke foto’s ik volgende week te zien krijg.

Tot kikkers en groetjes, Karel Kikker

Hoi jongens en meisjes!

Wat was het fijn om weer in de Gasthuiskerk te zijn op 3 mei. Ook deze week hebben verschillende kinderen de challenge gedaan. Wat een prachtige kunstwerken van stoepkrijt waren dat! Wauw! Ik sprong vrolijk in het rond. Van kleuren worden ook kikkers blij!

Afgelopen week was het meivakantie. Ik keek uit het raam, maar het regende. Wat moet ik nu doen? Koekjes bakken! In de supermarkt ging ik de ingrediënten kopen. De ingrediënten moesten gemixt worden. Daarna ging ik de koekjes vormen en versieren! Dat was erg leuk. Toen de koekjes in de oven gingen, moest ik even wachten. Yes! De koekjes zijn klaar, smullen maar!

Maar er waren teveel koekjes! Wat zal ik daarmee doen? Ik besloot de koekjes uit te delen. Aan iedereen die ik kende. Wat was dat toch een fijn gevoel! Delen is erg belangrijk, daar maak je anderen erg blij mee.

Tot kikkers en groetjes, Karel Kikker.

Hallo kinderen,

Wat was het fijn om gisteren, zondag 26 april, weer op bezoek te zijn in de Gasthuiskerk. We hebben foto’s op de beamer gezien van diverse kinderen die ook van de lente, en dus van God’s schepping genieten. Mijn kikkerhart maakte een sprongetje! Fantastisch!!. We hebben we ook gesproken over de betekenis van naastenliefde. Wat is dat nu precies, wie is je naaste? Een belangrijk gebod: heb uw naaste lief, gelijk uzelf.  Jezus wil graag dat we lief en aardig zijn voor elkaar, voor je naaste. Net zoals je zelf ook behandelt wilt worden. Hoe kunnen we dat de komende week laten zien. Op de beamer waren een paar foto’s te zien dat ik aan het stoepkrijten ben geweest. Met kleuren kun je prachtige kunstwerken maken.

Aan jullie de vraag om deze week de stoepen van Bolsward en omstreken mooi te versieren met lieve woorden en mooie kunstwerken. Zo kun je iemand ook blij maken. Sturen jullie de foto’s weer op via de mail naar d.holwerda@telfort.nl Ik kijk ernaar uit jullie volgende week weer online te treffen tijdens de dienst op 3 mei.

Tot kikkers, Groetjes Karel Kikker. 

Dag jongens en meisjes,
Zondagmorgen 19 april was ik voor het eerst op bezoek in de Gasthuiskerk dienst. Wat fijn dat jullie de dienst online kunnen volgen. Toen ik ontwaakte uit mijn winterslaap was het zo stil op straat en toen ik hoorde dat er ook geen kerkdiensten meer bezocht mogen worden, leek het mij een leuk idee om de komende 7 weken speciaal voor jullie naar de Gasthuiskerk te komen. Ik vertel jullie dan wat ik heb gedaan en iedere week geef ik jullie een leuke thuisopdracht mee. Het is lente, dat is fantastisch!! Ik ben gek op de lente. Als kikker leef ik in de natuur. Van dichtbij maak ik mee hoe de vogeltjes hun netjes bouwen, alles groeit en bloeit. Het ruiken van pas gemaaid gras is mijn favoriete geur. Wat is jullie favoriete geur? Ieder jaar weer stuurt God bloemen en iedere ochtend een zonsopkomst. Hier mogen we van genieten! In de dienst liet ik wat foto’s zien hoe ik heerlijk zit te chillen in een prachtige boom, en kon je zien hoe ik aan het lammetje rijden was. Ik zou het super vinden wanneer jij de komende week ook een foto maakt van hoe jij/jullie genieten van God’s natuur. Deze kun je dan mailen naar d.holwerda@telfort.nl. En wie weet is je foto dan volgende week te zien in de kerkdienst op de beamer.  Lieve kids, jullie krijgen deze week een verassing thuis, een opkikkertje!!

Tot volgende week.   Groetjes en tot kikkers, Karel Kikker.