Sponsorkinderen

Door de kinderen van de kindernevendienst van de Gasthuiskerk worden twee kinderen in de Dominicaanse Republiek gesponsord, Starlyn en Soledad

Door de kinderen van de kindernevendienst van de Gasthuiskerk worden gesponsord:

Starlyn Perez Diaz   

Woont in de Dominicaanse Republiek in een wijk van de havenstad Haina.

Hij woont daar met zijn moeder en 3 broertjes. Starlyn is een leuk joch. Hij was erg blij met de cadeautjes en werkjes die we van de kinderen van de kindernevendienst van de Gasthuiskerk hadden meegekregen.

en

Soledad Motor 

Ook zij woont in de Dominicaanse Republiek. Vlakbij Starlyn in de havenstad Haina.

Zij woont samen met haar moeder en 3 zusjes. Haar vader is erg ziek en woont bij hun oma omdat er niet voldoende plaats is in het huisje.

Aan de kinderen van de Gasthuiskerk te Bolsward,

Dinsdag 6 november 2018.

Een bijzondere dag want er komen 14 Compassion kinderen naar Maluco toe. De Mano a Mano groep bouwt huizen in Maluco. Deze groep gaat altijd Compassion kinderen in Haina bezoeken maar dit keer komen de kinderen naar het dorp waar de Mano a Mano groep bouwt. Spannend en leuk voor de kinderen maar ook voor de groep. Om ongeveer 12 uur komen er 2 bussen aangereden. In de eerste bus zit Solidad. Ze is als één van de eerste uit de bus. Hierna volgt een beren omhelzing. Solidad is zichtbaar gegroeid. Ze heeft een mooie roze met rode jurk aan. Deze jurk heeft ze van iemand gekregen. Staat haar erg leuk. Alle Compassion kinderen met hun begeleider en vertalers gaan naar de kerk van dominee Cesar. Daar staat een heerlijke maaltijd voor ons allemaal klaar.Rijst, kip en bonen. Hier houdt Solidad van. Na het eten ben ik met haar, haar moeder en 1 vertaalster gaan wandelen. We hebben de huizen die de groep bouwt, bekeken. Daarna wilde Solidad naar de rivier. Lekker schoenen uit en het water in. Klimmen over grote stenen. Solidad haar wens is om jullie allemaal te zien.Maar dat gaat natuurlijk niet. Aan het einde van het bezoek heb ik jullie cadeautjes gegeven. Ze vond het allemaal heel erg leuk en de chocolade letterheel erg lekker. De tijd ging snel en we moesten alweer afscheid nemen. Solidad ging met de bus weer naar huis. Groetjes en een dikke kus van Solidad.

Conny van Vliet

Juan Manuel Garcia uit Bolsward heeft een ontmoeting met Starlyn gehad op 6 november 2018.

Ook Starlyn behoorde tot de groep Compassion kinderen die de groep van Mano a Mano heeft ontmoet op hun werkplek . Ik Juan spreek Spaans dus dat is mooi om met Starlyn in gesprek te gaan. Starlyn is een verlegen jongetje en zegt niet zoveel. We zaten in een klein kerkje met alle kinderen maar Starlyn wilde liever naar buiten. Hij wilde eruit. Ik was helemaal gelukkig met het voorstel van Starlin om lekker naar buiten te gaan onder een boom, lekker windje en vooral heel veel rust. Starlyn at niks, wij (de juf en de hulp en Juan aten wel alles op). Hij vroeg om drinken van Nestlé, vond hij heel erg lekker  

Toen gingen ze samen naar het huis waar ik mee bezig was om te bouwen   en daar heeft Starlin meegeholpen met hout meten en zagen. Hij vond dit hartstikke leuk. We gingen terug via de rivier en hij was blij dat we langs een rivier gingen, hij wilde in het water maar hij had geen zwembroek. 

Starlyn is nu 9 jaar maar is een verlegen, zwijgzaam jongetje. Toen ik over voetbal begon zei hij ook niet zo veel. Toen ik over base ball begon , begon hij te vertellen over hoe ze spelen, de spelregels etc. Etc.  Starlyn vond het geweldig om naar de bergen te komen waar wij aan het werk waren.

Ik heb alle cadeautjes gegeven en de schilderijen van de kinderen van de kindernevendienst en dat vond hij  fantastisch.