Hulp aan Oeganda

Paul en Damalie van de St.Stephen kerk delen voedselpakketten uit

We hebben gevraagd om mee te helpen aan het verspreiden van voedselpakketten in onze zusterkerk in Lukomera Oeganda. Tot nu toe heeft het een mooi bedrag van € 1590 opgebracht. Hartelijk dank. Voor dit bedrag kunnen we de komende maand 60 gezinnen van een voedselpakket voorzien. Het gezin kan daar een maand mee rondkomen.
U kunt nog steeds uw bijdrage storten op:
            NL87 ABNA 0215 3013 58 tnv Gerf. kerk Bolsward ovv “Oeganda”

In de tent voor Oeganda
In de vorige nieuwsbrief werd een noodkreet uit Oeganda gedeeld omdat de situatie daar door de complete lock down zeer schrijnend is. Doordat er geen regering is die bijspringt betekent geen werk: geen geld en dus geen eten. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen hebben we onze jongeren gevraagd hierbij te helpen.

Voordat het zomervakantie is, willen we met de jeugd in de nacht van 13 op 14 juni een “tent actie” houden. D.w.z. alle jongeren van de kerk (Rock en GJV) en andere jongeren die mee willen helpen, slapen met een tentje in hun eigen tuin. Dit doen ze alleen of met een vriend(in), broer/zus i.p.v. in hun eigen bed en laten zich hiervoor sponsoren.

Op zaterdagavond 13 juni, rond 21.00 uur is er voor de jongeren bij familie Terlouw aan de Snekerweg 2 te Bolsward een gezellig samenzijn rond een kampvuur, uiteraard op anderhalve meter afstand. Ze krijgen dan tevens informatie over de situatie van Oeganda van dat moment. Vervolgens gaat ieder naar zijn/haar eigen tent.
De volgende ochtend worden alle deelnemers verrast met een heerlijk ontbijtje en zijn ze meteen wakker voor de jeugddienst.
U kunt helpen door hen toe te zeggen geld over te maken op NL87 ABNA 0215 3013 58 t.n.v. Gerf. kerk Bolsward o.v.v. ‘Oeganda’.
Ook op deze manier willen we samen gemeente zijn en Gods licht laten schijnen voor hen die het moeilijk hebben.