Wij een kerk zij een kerk

Uit dankbaarheid voor ons prachtig verbouwde kerk willen we broeders en zusters ergens in de wereld steunen. Veel gemeenten beschikken niet over een eigen gebouw, kunnen geen onderhoud plegen of inventaris aanschaffen.
Er is gekozen voor het ondersteunen van vier kerken in Oeganda en wel in het district Luweero. Dit zijn Anglicaanse kerken, protestantse kerken. Er zijn contacten met de bisschop van Luweero en met de plaatselijke kerken. De bisschop heeft een contactpersoon voor ons aangewezen. Paul Zziwa is zijn naam en hij is ook jeugdpastor in deze kerken.

Alle vier de kerken hebben aangegeven waarbij ze geholpen willen worden en hebben een begroting ingediend.
We hopen de komende jaren niet alleen geldelijke steun te geven, maar ook te werken aan een relatie met de kerken daar. We houden u graag op de hoogte .

Renovatie begonnen in Oeganda

St.Stephen Lukomera

De werkzaamheden aan de kerk in Lukomera zijn intussen afgerond. Er is een nieuw dak geplaatst en er zijn nieuwe ramen geplaatst en de kerk is van binnen en buiten geschilderd. Op 23 juni 2019 is de kerk opnieuw in gebruik genomen.

All Saints Kasana

Ook de All Saints in Kasana is intussen van een dak voorzien. Er is ook nog een vloer gestort en de muren zijn aan de binnenkant gestuct.

St.Matthew

De leden van de St.Matthew waren ook al begonnen aan hun nieuwe kerk. Men had de muren al opgetrokken. Door de steun van de Gasthuiskerk is er intussen ook een dak geplaatst.

St.James

Door zelf werkzaamheden konden we bezuinigen op de uitgaven en waren we in de gelegenheid om een vierde kerk te helpen. De gemeenteleden van de St.James kerk waren ook al met de bouw van hun kerk begonnen. Tot dan hielden ze kerk onder een zeiltje. Ook daar is het gebouw van een dak voorzien en kon er een vloer in worden gestort.