Zoek de sterren… op weg naar Kerst! – Route week 2

Wat is het idee?

Vanaf maandag 29 november zijn er 4 weken lang elke week 7 sterren in 1 kleur verstopt door bepaalde wijken in Bolsward. Iedere week een andere kleur. Bij elke ster hangt een QR-code waaronder we een tekst, gedicht, lied, filmpje, o.i.d. zetten. Soms wordt gevraagd bij een opdracht iets op te sturen, dit mag geappt worden naar 06-36152438 (Ds. Alfons) zodat dit ook in de dienst te zien is.

Elke week gaat over een bepaald thema, zondags aan het einde van de week wordt het thema in de dienst afgesloten.

Waarom willen we dit doen?

Wij denken dat dit voor een nieuwe verbondenheid in de gemeente kan zorgen. Een gezamenlijk doel, gespreksstof en mensen denken na over Advent en Kerst. Hiermee proberen we mensen aan het wandelen krijgen, door op zoek te gaan naar de sterren.

Route

Elke week staat de route hieronder op de website vermeld. Ook ligt de route voor de komende week vanaf zondag in de Gasthuiskerk uitgeprint klaar. Op de route kom je 7 sterren tegen:

• Vanaf 29 november worden de witte sterren opgehangen
  • Vanaf 6 december worden de rode sterren opgehangen
  • Vanaf 13 december worden de zilveren sterren opgehangen
  • Vanaf 20 december worden de gouden sterren opgehangen

Alle sterren blijven hangen t/m Kerst, zodat je ook later nog in de gelegenheid bent de routes te lopen. Zo hangen er tijdens de Kerstdagen 28 sterren verspreid door Bolsward.

Aan het einde van de week komen de QR-codes (met evt bijbehorende link) die bij de sterren hangen ook op de website, zodat iedereen alles nog eens rustig kan nakijken.

Week 2: Wensboom

Achter één van de QR-codes van de STERRENTOCHT zit een foto over de Wensboom.
Een wensboom: een boom met al onze wensen. We hebben allemaal wel een wens en misschien in deze tijd juist wel aantal extra. Daar willen wij in de Adventstijd graag iets mee doen.

Hoe kunnen we onze wensen uiten/uitspreken? Door ze op te schrijven. In de kerk en in het centrum leggen we kaartjes neer waarop je je wens kan opschrijven. Je kan je wens ook naar ons mailen, appen of op een briefje schrijven en deze bij ons brengen. Wij zorgen ervoor dat de wens in de Wensboom komt te hangen.

Een wens… iets wat je heel graag wilt.
Wij hopen dat we met Kerst een prachtige boom hebben staan met al onze wensen.

Gé Holwerda, Alfons van Vliet, Sybrigje Bakker,  Hans Botermans Judith de Boer, Paula Botermans
Mailadres:

paulabotermans@hotmail.com